Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 26 grudnia 2011

grzybek tybetański

Historia grzybka

Grzybek wywodzi się z krainy długowieczności - Kaukazu. Kaukascy górale
odkryli go "przez przypadek" przy produkcji zsiadłego mleka i tak
powstał zdrowotny napój. Grzybka do Polski przywiózł profesor
Politechniki Gliwickiej, który przez 5 lat przebywał w Indiach.
Chorował na raka wątroby i został całkowicie wyleczony grzybkiem przez
mnicha tybetańskiego. Odjeżdżając do Polski otrzymał od niego szczep
tego grzybka.

WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE grzybka:

1. Reguluje przemianę materii w organizmie
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych
4. Jest probiotykiem, leczy wszystkie stany zapalne w organizmie
5. Wytwarza interferon- substancję zwalczającą wirusy
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek
nowotworowych
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi
8. Leczy wątrobę, śledzionę i trzustkę
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe
10. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody
żołądka i dwunastnicy
12. Eliminuje stany zmęczenia, wyczerpania, łagodzi skutki stresu
13. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w
organizmie
14. Wzbogaca mleko w witaminy, stanowiąc ich całkowicie naturalne
źródło.

Kefir z grzybka zawiera unikalne i o większej różnorodności szczepy
bakterii w stosunku do innych jogurtów, czy kefirów.

HODOWLA GRZYBKA:

Zalewamy w słoiku dwie łyżeczki grzybka szklanką mleka (na 1 łyżeczkę
grzybka przypada ok. 150 ml mleka itd.) Po 24 godzinach mieszamy go i
cedzimy przez sitko (plastikowe - grzybek nie znosi metalu).

Grzybka na sitku płuczemy zimną bieżącą wodą aż woda po przepłukaniu
grzybka będzie czysta. Ponownie umieszczamy grzybka w przepłukanym
słoiku i zalewamy na 24 godziny mlekiem (nie zakręcamy słoika,
najlepiej zabezpieczyć go gazą).

Używamy zwykłego mleko pasteryzowanego, o krótkim terminie ważności -
nie UHT.

Kurację grzybkiem stosujemy przez 20 dni, pijemy go najlepiej przed
snem. Po tym czasie robimy 10 -cio dniową przerwę. Cykl taki możemy
powtarzać przez dłuższy okres czasu, nawet parę lat. W kuracji należy
robić przerwy, ponieważ organizm przyzwyczaja się do leczniczych
substancji, co zmniejsza ich działanie. Robiąc przerwy w piciu napoju z
grzybka uzyskujemy lepszy efekt leczniczy.

Grzybek jak każdy inny grzyb na tej planecie: rozmnaża się. W ciągu
tygodnia ok 1/3 swojej objętości. Jego koszt w relacji do właściwości
jest niemalże zerowy, w każdym razie nie ma porównania do żadnych leków.

Z równie dobrym skutkiem można też stosować tzw. grzyb herbaciany
Kombucza albo Kombucha, ale biorąc pod uwagę fakt, iż hoduje się go na
słodkiej herbacie nie jest wskazany dla osób w fazie aktywnej choroby.

Celem tego postu jest również zachęcenie do skorzystania z grzybka, ze
względu na fakt, iż 1go kwietnia br. (tak tak, i nie będzie to
PrimaAprilis) wchodzi w życie największe zagrożenie dla wszystkich
wspierających się medycyną naturalną, czyli tzw. Dyrektywa UE w sprawie
tradycyjnych ziołowych produktów leczniczych (THMPD)zwana także pod
pojęciem Codex Alimentariius.

Prawdopodobnie spowoduje to (ALE MAM NADZIEJĘ, ŻE SIĘ MYLĘ) zakazanie
wprowadzania nowych preparatów roślinnych / ziołowych, które nie
zostały szczegółowo przebadane. Haczykiem w tym momencie jest niewielka
ilość lab. oraz zawrotna cena badań. Nieznane są losy wszystkich firm
dystrybuujących suplementy, czy będą jak w przypadku kordycepsu
dostępne tylko w obrocie wewn. czy w ogóle zakazane. Mówiąc inaczej...
zły sen wszystkich zainteresowanych wspieraniem własnego zdrowia
medycyną naturalną może okazać się rzeczywistością na jawie.

W środę będę posiadał grzybek, więc jeśli ktoś nie ma ochoty kupować
(koszt. ok 30 zł z przesyłką) proszę się do mnie zgłosić - wyślę pocztą
jak wyda potomstwo :))

na podstawie:
grzybektybetanski.pl.tl
"Poradnik Uzdrawiacza" - IV 2002
http://www.stopcodex.pl/2010/09/wielka-farmacja-a-ziola-ue/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz