Szukaj na tym blogu

sobota, 4 lutego 2012

L-arginina

Jednym jest konieczna w uzupełnianiu diety innym niepotrzebna.
Trafiłam na ciekawą dyskusję o L-argininie i podaję link. Warto przeczytać wszystkie wypowiedzi a jest ich sporo.
Produkty żywnościowe
Rank zawartości argininy w g/100 g jadalnej części
1 Nasiona, mąka sezamu, o niskiej zawartości tłuszczu 7,44
2 nasiona bawełny mąki, o niskiej zawartości tłuszczu (bezdławnicowa) 6,73
3 białka sojowego, izolat białek TECHNOLOGIES INTERNATIONAL, SUPRO 6,70
4 białka sojowego, izolat potasu typ 6,67
5 białka sojowego, izolat potasu typu ropy podstawie białka 6,67
6 białka sojowego izolować 6,67
7 Nasiona, mączki z nasion bawełny, częściowo odtłuszczone (bezdławnicowa) 6,63
8 żelatyny, suchy proszek, niesłodzone 6,62
9 białka sojowego, izolat białek TECHNOLOGIES INTERNATIONAL, ProPlus 6,50
10 Peanut mąki, odtłuszczone 6,24
11 Nasiona sezamu mąka, częściowo odtłuszczone 5,98
12 nasiona bawełny mąki, częściowo odtłuszczone (bezdławnicowa) 5,53
13 nasiona dyni i squash jądra nasion, palone, bez soli 5,42
14 nasiona dyni i squash jądra nasion, palona, ​​z dodatkiem soli 5,42
15 nasion, mąki ziarno słonecznika częściowo odtłuszczone 5,07
16 mięczaki, trądzik, nieokreślone, gotowane, wilgotne ciepło 4.94
17 Nasiona arbuza jądra nasion, suszone 4,90
18 Orzechy, butternuts, suszone 4,86
19 Przekąski, skórki wieprzowe, zwykły 4,84
20 jaj, biały, suszone, proszku, glukozy obniżone 4,81

http://www.meduzo.pl/arginina/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz