Szukaj na tym blogu

Ładuję...

piątek, 11 listopada 2011

Witamina B17, Amigdalina, jej brak jest często przyczyną raka

Pestki dzikich moreli, Amigdalina B-17 jestto glikozyd początkowo izolowane z nasion drzewa Prunus dulcis, znany również pod nazwą gorzkich migdałów. Kilka innych pokrewnych gatunków z rodzaju Prunus, w tym moreli (Prunus armeniaca) i czarna wiśnia (Prunus serotina), zawierają także amigdaliny. Amigdalina jest związkiem roślin, które zawiera cukru i wytwarza cyjanek. Amigdalina znajduje się w nasionach z wielu owoców i orzechów. Występuje także w innych roślinach, takich jak fasola lima, koniczyna, i sorgo. Amigdalina jest uzyskiwany z migdałów lub moreli przez moczenie jądra w wodzie, etanolu, po odparowaniu roztworu i dodanie eteru etylowego, amigdaliny wytrąca się w postaci białych kryształów minutę.

B17, zwana również Amigdalina pochodzi z wydobycia naturalnego B17 z pestek moreli. B17 występuje w obfitości w przyrodzie i jest gorzki w smaku. Ludzie dla poprawy smaku dla własnej przyjemności, musieli wyeliminować substancje gorzkie jak B17 poprzez wybór i krzyżowania. Z reguły wiele z produktów, które zostały udomowione nadal zawierają witaminy B17 w tej części nie jedzonej przez współczesnego człowieka, takich jak nasiona w morele.

B17 Znalezione w setkach żywności!
Oprócz nasion moreli, B17 zawierają: dzikie jeżyny, żurawiny dzikie, czarny bez, nasiona wiśni, nasiona nektarynki, brzoskwinie nasiona, nasiona gruszki, śliwki, fava, bambus, lucerna, eukaliptusa i manioku. Inne pokarmy, które zawierają mniejsze ilości B17 są to: jeżyny, borówki, maliny, truskawki, nasiona squash, czarna fasola, soczewica, fasola lima, fasola, ziarna cieciorki, orzechy nerkowca, orzechy makadamia, szpinak, rzeżucha, słodkie ziemniaki i yam.

Co to jest B17?
Witamina B17 - nazwa nadana oczyszczonej formie amigdaliny przez biochemika Ernst Krebs T w 1952 roku. Jest to nietoksyczny naturalny produkt w ponad 1000 produktów spożywczych. Amigdalina Dzisiaj jest uzyskiwany z nasion moreli / jądra.

Ile B17 (Amigdalina) zawarte się w każdym jądrze moreli?
Około 10 mg B17 (Amigdalina) znajduje się w jądrze każdej moreli.

Ile B17 należy przyjmować codziennie?
Ilości różnić od osoby w zależności od potrzeb. Badania wszystkie produkty przed spożyciem. Skonsultuj się z naturoterapeutą, homeopaty-lekarza, lub lekarza z wyboru. Jedzenie pestek moreli zawsze zaczyna się od małej ilości przez powolne przejście do wyższej ilości w razie potrzeby. Nie wydaje się konieczne spożywanie więcej niż 10 jąder pestek dzikiej brzoskwini. W razie konieczności spożycia większej ilości ( rak), należy się skonsultować z dobrym lekarzem mającym doświadczenie w tym zakresie, ludźmi, którzy stosowali i wprowadzić suplement zawierający 500 mg B17 w kapsułce lub tabletce.

Dlaczego B17 jest ważna?
Zbilansowana dieta jest niezbędna dla zdrowego życia. Niewielu z nas zużywa tyle witamin i minerałów z żywności ile [potrzebujemy. Witaminy się konieczne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. B17 jest tylko jedną z wielu witamin jakich organizm potrzebuje.

Czy są jakieś skutki uboczne?
Niektórzy ludzie doświadczają subtelne efekty uboczne podczas pierwszego spożywania pestek moreli, częściowo dlatego, że większość ludzi nieregularnie lub wcale spożywa pokarmy bogate w B17. Działania niepożądane (bóle i zawroty głowy), które mogą wystąpić są tymczasowe i działają jako sygnał, że używasz zbyt wiele B17 w jednym czasie. Obserwuj swoje ciało tak, jak podczas przyjmowania innych suplementów diety.

Trujący cyjanek różni się od cyjanku jaki można znaleźć w żywności którą jemy. B17 nie zawiera cyjanku generalnie, a jego znikoma zawartość jest neutralizowana poprzez jednoczesne spożywanie miąższu owoców.
Jako ciekawostkę podam, że dawniej nasze babcie, prababcie koniecznie dawały pestki wiśni czy śliwek do kompotów. Dzieci rozłupywały pestki i zjadały. Także pestki gruszek i jabłek były połykane ze smakiem. Z całą pewnością był to powód, dla którego rak omijał ludzi.

Już dawno zostało udowodnione, że brak odpowiednich składników w posiłkach powoduje choroby mówiąc w skrócie.
Inaczej mówiąc; rak nie jest chorobą! Jest reakcją organizmu na niedobór odpowiednich składników w pożywieniu!
B 17, C, E, Magnez, Cynk, Selen- te są najważniejsze, ale nie tylko. Dieta człowieka musi być zrównoważona z zastosowaniem antyoksydantów, gdyż coraz więcej chemii, konserwantów i innych trucizn jest w pożywieniu a nawet w kosmetykach i one też są wchłaniane do organizmu.

Współczesny człowiek zawierzył lekarzom, nie naturze, a lekarze nie są bogami. Najmądrzejsi z nich nie wiedzą, co jesz nie jako posiłek, ale z tym posiłkiem jaką truciznę.

sam bierz zdrowie w swoje ręce zgodnie z naturą, bez pośpiechu, bez fastfoodów.

Zapraszam do dyskusji, do zadawania pytań.
Znam kilka świetnych suplementów pomocnych w wielu schorzeniach ( wirusy ospy, półpasiec, opryszczki itp).

Pozdrawiam wszystkich moich gości, zapraszam na herbatkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz