Magiczny rosół
g- 5 l wrzątku, świeży tymianek i rozmaryn
sł- cielęcina i wołowina z kością, 3 jagody jałowca
o – łyżeczka imbiru, łyżeczka kolendry w całości, ¼ łyżeczki Cayenne, 4 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy,
sn- łyżka soli
kw – bazylia
g- łyżeczka kurkumy
całość gotować 3 godziny na bardzo małym gazie, a następnie dodać
sł- 4-5 marchewek, 2-3 pietruszki,
o – ¼ kapusty włoskiej, 2 pory (białe części), kawałek selera
sn- doprawić Vegetą
kw – dodać pęczek zielonej pietruszki
g- majeranek
sł- kminek w całości
o –czarny pieprz
Gotować do miękkości warzyw. Podawać z makaronem razowym pszennym lub żytnim, z kaszą kukurydzianą lub z kluskami lanymi.
http://annamiodynska.pl/PiecPrzemian/?p=737
Witam serdecznie wszystkich moich Gości! Zamierzam mieć w blogu własne przemyślenia o życiu,relacjach międzyludzkich,porady w zakresie psychologii i medycyny naturalnej. Będę również zamieszczać ciekawe posty z innych blogów,które warto przeczytać. Tematem głównym jest RAK oraz inne choroby trudne (SM,Parkinson,Cukrzyca,Astma, Alergia,Łuszczyca,itp) Medycyna naturalna często jest postrzegana jako czary,znachorstwo,"szamanizm".Zapraszam po wiedzę o skutecznym leczeniu.
Pyszny rosołek! Polecam z kaszką jaglaną, bo dodatkowo zdrowa, ochronna przed skutkami radioaktywnego promieniowania i rozgrzewająca od wewnątrz. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń