Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 5 grudnia 2011

Magiczny zimowy rosół Ani

Magiczny rosół

g- 5 l wrzątku, świeży tymianek i rozmaryn

sł- cielęcina i wołowina z kością, 3 jagody jałowca

o – łyżeczka imbiru, łyżeczka kolendry w całości, ¼ łyżeczki Cayenne, 4 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy,

sn- łyżka soli

kw – bazylia

g- łyżeczka kurkumy

całość gotować 3 godziny na bardzo małym gazie, a następnie dodać

sł- 4-5 marchewek, 2-3 pietruszki,

o – ¼ kapusty włoskiej, 2 pory (białe części), kawałek selera

sn- doprawić Vegetą

kw – dodać pęczek zielonej pietruszki

g- majeranek

sł- kminek w całości

o –czarny pieprz



Gotować do miękkości warzyw. Podawać z makaronem razowym pszennym lub żytnim, z kaszą kukurydzianą lub z kluskami lanymi.


http://annamiodynska.pl/PiecPrzemian/?p=737

1 komentarz:

  1. Pyszny rosołek! Polecam z kaszką jaglaną, bo dodatkowo zdrowa, ochronna przed skutkami radioaktywnego promieniowania i rozgrzewająca od wewnątrz. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń